Luxardo Maraschino Originale
Mândria familiei căruia îi poartă numele, Luxardo Original Maraschino este încă produs conform rețetei stabilite de Girolamo Luxardo la înființarea distileriei în anul 1821.
Procesul de manufacturare al acestei băuturi este unul laborios fiind alcătuit din 3 etape ce se întind pe o perioadă de câțiva ani.
Initial cireșele marasca, crescute în propria livadă Girolamo Luxardo SpA, sunt lăsate la macerat într-un distilat neutru pentru minim 3 ani, împreună cu crenguțe și frunze de cireș.
După acest proces de maturare licoarea obținută, împreună cu cireșele din ea, este distilată într-un alembic de cupru iar apoi filtrată. În urma acestui process de filtrare, distilatul este din nou pus în butoaie de frasin finlandez, unde mai rămâne la maturat pentru aproximativ 18 luni.
La finalul acestei perioade de aproape 5 ani, distilatului îi este adăugat zahăr și redusă gradația alcoolica la 32% astfel obținându-se renumitul Luxardo Original Maraschino Liqueur.