Buffalo Trace

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon este considerat etalonul distileriei care îi poartă numele.

Acest bourbon whiskey este produs dintr-un amestec specific de cereale compus din porumb, secara si orz mălțuit, denumit Mash Bill #1.

În urma distilării acesta este depozitat spre maturare în butoaiele de stejar american din cadrul magaziilor istorice deținute de Buffalo Trace Distillery.

După o perioadă de minim 7 ani de învechire sunt luate doar câte 40 de butoaie odată pentru a face mariajul final al acestui bourbon de către master blender-ul distileriei.

Rezultatul selecționării atente ale butoaielor și al procedeului îndelungat de maturare face ca Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon să fie catalogat ca unul dintre cele mai căutate și apreciate whiskey-uri la nivel global.

Acest lucru este atestat de numeroasele medalii câștigate la competiții precum International Wine & Spirits Competition, World Whiskey Awards, The American Whiskey Masters și un punctaj de 91/100 oferit de Beverage Testing Institute, SUA.

SITE OFICIAL & PARTENERI ON-LINE

NOTE DEGUSTARE

Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon își dezvăluie caracterul printr-o aromă plăcută de vanilie completată de melasă, cereale proaspete și o nuanță de scorțișoară.

Gustul său este unul catifelat si ușor lemnos cu tente de zahăr brun, măr caramelizat, boabe de cafea și stafide îmbrăcate în ciocolată.

Senzația care rămâne pe post gust este ușor picantă cu iz de scorțișoara și praline cu caramel.

aspect

Culoarea sa este una ușor arămie cu tente aurii.

PRODUSE SIMILARE