Luxardo Triplum
Luxardo Triplum este un „triplu sec” clasic distilat de Girolamo Luxardo SpA urmărind atent specificațiile de producție originale din prima jumătate a secolului al XIX-lea.
Denumirea „triplu sec” indică, în tradiția acelui secol, un lichior obținut prin distilarea cojilor uscate a trei tipuri de citrice: în principal curaçao (o portocală amară a Antilelor Olandeze), împreună cu portocale dulci și mandarine.
Luxardo Triplum este obținut din distilarea cojilor a celor trei tipuri de citrice menționate mai sus dar folosindu-se doar „inima”, adică partea centrală a acestora.
Alte ingrediente care sunt incluse în rețeta Luxardo Triplum sunt: flori de portocale uscate, busuiocul cerbilor si verbină.
Toate acestea conferă distilatului o aromă unică si plăcută. Distilatul este apoi filtrat, diluat și îndulcit.
Luxardo Triplum este unul dintre puținele lichioruri obținute prin distilare.