Luxardo Triplum

Luxardo Triplum este un „triplu sec” clasic distilat de Girolamo Luxardo SpA urmărind atent specificațiile de producție originale din prima jumătate a secolului al XIX-lea.

Denumirea „triplu sec” indică, în tradiția acelui secol, un lichior obținut prin distilarea cojilor uscate a trei tipuri de citrice: în principal curaçao (o portocală amară a Antilelor Olandeze), împreună cu portocale dulci și mandarine.

Luxardo Triplum este obținut din distilarea cojilor a celor trei tipuri de citrice menționate mai sus dar folosindu-se doar „inima”, adică partea centrală a acestora.

Alte ingrediente care sunt incluse în rețeta Luxardo Triplum sunt: flori de portocale uscate, busuiocul cerbilor si verbină.

Toate acestea conferă distilatului o aromă unică si plăcută. Distilatul este apoi filtrat, diluat și îndulcit.

Luxardo Triplum este unul dintre puținele lichioruri obținute prin distilare.

NOTE DEGUSTARE

Acest „triplu sec” emană o aromă de citrice nuanțată cu un iz amărui provenit din coji de curacao completat de parfumul florilor de portocale.

Gustul sau este ușor dulceag dar citric in același timp.

Pe postgust rămâne proaspăt și catifelat.

aspect

Cristalin.

PRODUSE SIMILARE