Meukow VSOP

Meukow VSOP este un cognac elegant, obținut dintr-un amestec armonios de eaux-de-vie provenite din regiunile Fine Champagne, Petite Champagne și Borderies, din sud-vestul Franței.

Pentru a crea Meukow VSOP, se utilizează exclusiv struguri de Ugni Blanc, cunoscuți și sub denumirea de Saint-Emilion, proveniți din cele trei regiuni de top ale Franței. Acești struguri oferă o paletă largă de arome, datorită compoziției lor speciale de zaharuri și acizi, perfecte pentru a produce un coniac fin și echilibrat.

După fermentare, vinul obținut este distilat de două ori într-un alambic de cupru, pentru a se obține un eaux-de-vie catifelat.

Apoi, acest eaux-de-vie este maturat în butoaie de stejar Limousin și Tronçais timp de cel puțin patru ani, în care primește arome de vanilie, scorțișoară și mirodenii, dar și note subtile de prune și alune. Acest proces de îmbătrânire în butoaie de stejar aduce un gust moale și catifelat, cu nuanțe de miere și caramel, care completează perfect aromele bogate și profunde ale cognac-ului.

Meukow VSOP a câștigat multe premii la concursuri de specialitate, printre care două medalii de aur la Concours Général Agricole de Paris în 2021, 2020 și un Gold Outstanding la International Wine & Spirit Competition în 2019. Aceste premii reprezintă o recunoaștere a calității și măiestriei cu care este produs acest cognac de excepție.

SITE OFICIAL & PARTENERI ON-LINE

NOTE DEGUSTARE

Aroma sa dezvăluie note de fructe coapte, cum ar fi merele și perele, cu accente subtile de vanilie și migdale prăjite. Aromele dulci și fructate sunt echilibrate de notele lemnoase și condimentate, completate de o nuanță delicată de flori de portocal.

Gustul său este delicat și armonios, cu accente de vanilie, fructe uscate și mirodenii, completate de o notă subtilă de miere. Gustul său este echilibrat și plin de viață, cu o textură fină și ușor dulce.

Finisajul său este lung și persistent, cu o senzație plăcută de lemn și o notă delicată de migdale prăjite. Notele subtile de fructe și mirodenii persistă, completând finisajul într-un mod sofisticat și armonios.

aspect

Culoarea sa este una aurie cu nuanțe de chihlimbar, cu o textură fină și o strălucire delicată.

PRODUSE SIMILARE