Meukow XO

Meukow XO este un cognac de înaltă calitate, distins prin complexitatea aromei sale și finețea gustului. Obținut dintr-un amestec de eaux-de-vie provenite din cele mai bune regiuni ale Franței, Fine Champagne, Petite Champagne și Borderies, acest coniac oferă o experiență de degustare de neuitat.

Pentru a crea Meukow XO, sunt utilizate doar struguri de Ugni Blanc, proveniți din cele trei regiuni de top ale Franței. Acești struguri sunt recoltați manual, în timpul sezonului optim de coacere, pentru a se obține o aromă bogată și complexă. După recoltare, strugurii sunt distilați într-un alambic de cupru, pentru a se obține un eaux-de-vie pur și catifelat..

Eaux-de-vie-ul astfel obținut este maturat timp de cel puțin zece ani în butoaie de stejar Limousin și Tronçais, care îi oferă arome de vanilie, scorțișoară și mirodenii, dar și note subtile de fructe confiate și cacao.

Îmbătrânirea lungă în butoaie de stejar aduce un gust fin și catifelat, cu nuanțe de miere și migdale, care completează perfect aromele bogate și complexe ale coniacului.

În recunoașterea calității sale excepționale, Meukow XO a câștigat multe premii la concursuri de specialitate, inclusiv o medalie de aur la International Wine & Spirit Competition în 2021 și două medalii de aur la Concours Général Agricole de Paris în 2020. Aceste premii confirmă calitatea și măiestria cu care este produs acest cognac deosebit.

SITE OFICIAL & PARTENERI ON-LINE

NOTE DEGUSTARE

Aroma sa dezvăluie note puternice de fructe uscate, prune și smochine, cu accente subtile de cacao și scorțișoară. Aromele dulci și fructate sunt echilibrate de notele lemnoase și de condimente, cu o nuanță delicată de flori de portocal.

Gustul său este rafinat și sofisticat, cu accente de vanilie, ciocolată neagră și fructe uscate, completate de o notă subtilă de miere. Gustul său este echilibrat și complex, cu o textură catifelată și ușor dulce.

Finisajul său este lung și persistent, cu o senzație deosebită de lemn și note subtile de migdale prăjite. Notele puternice de fructe și mirodenii persistă, oferind o experiență gustativă sofisticată și memorabilă.

aspect

Culoarea sa este una aurie cu nuanțe de chihlimbar, cu o textură fină și o strălucire delicată.

PRODUSE SIMILARE